top of page

Lagersentralen utvider til Nesttun

Som guttunge fant Daglig Leder Marius, skatter i den tidligere sjokoladefabrikken. Nå vil han få lagret sin egen eventyrhistorie på samme sted. På nyåret åpnet vi dørene til det nesten 1000 kvadratmeter store lokalet på Midtun. Sjokoladefabrikken flyttet østover i 2010, og nå ønsker altså Eikeland å skape nye gode minner i andre etasje i næringsbygget i Sandbrekkevegen.

"Det braker løs andre uken i januar. Her kan både privatpersoner og

bedrifter leie lagerplass. Det er mer enn 100 forskjellige boder, der størrelsen varierer fra 1,5 kvadratmeter til 30–40 kvadratmeter".

- Daglig Leder, Lagersentralen


Gamle minner - Nye drømmer

Selv om han som barn neppe hadde forestilt seg at han en dag skulle drive business her, så har altså Eikeland gode barndomsminner fra Sandbrekketoppen.


– Det er litt morsomt å tenke på at jeg var i disse lokalene da jeg var liten. Dette var på midten av 1980-tallet, og jeg var rundt ti år gammel. Da hadde Minde sjokoladefabrikk produksjonslokaler her. Vi hadde en nabo som jobbet der, og jeg fikk være med og se hvordan de jobbet. Jeg husker blant annet at jeg fikk en hel kasse med banansjokolade. Det var en stor opplevelse for en liten gutt, sier Eikeland. Sjokoladefabrikken flyttet østover i 2010, og nå ønsker altså Eikeland å skape nye gode minner i andre etasje i næringsbygget i Sandbrekkevegen. – Jeg var i kontakt med de som eide bygget allerede for fire år siden, men da var det en del skjær i sjøen. De hadde mange krav som måtte tilfredsstilles, og det viste seg vanskelig å komme til enighet. Siden den gang har nye eiere kommet til. Jeg kontaktet dem i vår. De er flinke og løsningsorienterte og likte konseptet godt. Vi inngikk en leieavtale i

april/mai, sier Eikeland. Prosessen med å få klargjort lokalene for denne type virksomhet har tatt tid, men nå er Marius Eikeland straks klar for åpning.


"Det har vært et omfattende arbeid der både isolasjon, gulv og ventilasjon er fikset. Det er også laget over 100 boder i ulike størrelser. Nå gjenstår det kun å få på plass lys og alarmsystem, opplyser gründeren som er oppvokst i nærheten av Fana kirke og nå bosatt på Nesttun".

Dette er drømmeboden At han selv er lokal har hatt betydning for hvor han ønsket å etablere Lagersentralen.

– Drømmen er at mange lokale privatkunder og mindre bedrifter skal ha glede og nytte av dette, og at det kan være en ressurs for nærområdet. Det er selvfølgelig også praktisk for min del at jeg bor i nærheten og allerede har kontor på Nesttun. Da er veien kort for å kunne bistå leietakerne hvis de trenger hjelp med noe, sier Eikeland, som også kommer til å ha kontor i lokalene til Lagersentralen på Midtun. De aller minste bodene som leies ut rommer én kubikk. Ifølge Eikeland får man plass til mer enn man skulle tro i en slik bod.

– De minner om koffertboksene man kan finne på togstasjoner. Det er plass til to-tre bager.

Etter hans mening rommer drømmeboden mellom 10 og 15 kubikk.

– Da kan man lagre alt inventaret fra en liten leilighet. Det vet jeg av erfaring fordi jeg selv leide en slik bod i Stavanger for seks-syv år siden. Det var på den tiden at tankene om å starte opp en egen lagersentral begynte å kverne, røper han.

"Det kommer til å bli en god del jobb i etableringsfasen av Lagersentralen

her på Midtun, men jeg har allerede begynt å tenke på å starte opp ytterligere en sentral. Jeg har ikke bestemt hvor, men det blir et sted her i Fana, forsikrer han".




Satser Lokalt

Lagersentralen på Midtun er ikke det første prosjektet Eikeland har lagret på cv-en. Han har allerede en mindre utgave av samme konsept i Bergen sentrum. 49-åringen har heller ingen planer om å la det bli med disse to utleiesentralene.


Konseptet fungerer på den måten at kundene bestiller en bod via en nettside eller per telefon. Når man er registrert, kan man ringe et nummer for å få åpnet inngangsporten til Lagersentralen.

– Det skal være enkelt, trygt og tilgjengelig, til riktige priser. Vi kommer til å ha overvåkingskameraer i bygget, slik at både innholdet i bodene og de som er inne i bygget skal være trygge, sier Eikeland.

Midt i smørøyet

Lagerleder Eikeland opplyser at prisene vil ligge på rundt 100–120 kroner i måneden per kubikk, og at prisen per kubikk blir noe rimeligere jo større bod man leier.

– Drømmeboden, som jo da er på 10–15 kubikk, vil ha en leiepris på rundt 1000 kroner måneden. Bedriftskunder som ønsker å leie de største bodene vil gjerne måtte betale 4–5000 kroner per måned. Det er mange byggevarefirmaer i Midtun-området, og det er dermed enkelt for håndverkere å handle inn utstyr og plassere dem på lageret, sier Eikeland. Han opplyser videre at brukerne av lageret får disponere gratis tilhenger.

– De kan også låne en liten flyttebil, noe som kan bidra til en enkel flytteprosess.


bottom of page